Velkommen til min blog, i må meget gerne komme med kommentarer til mine kreationer :-)

onsdag den 26. oktober 2011

Prinsessekage

Så har jeg været på endnu et kursus, denne gang et prinsessekursus :-)


Vi fik udleveret en kage bagt efter "classic wonder mold" fra wilton som jeg selvfølgelig også fik købt bla. :-) kagen er herefter smurt op med smørcreme og der er sat frynser på 4 steder rundt under kjolen op i trekanter og derefter er kjolen betrukket med indfarvet fondant. Fondanten drillede rigtig meget der hvor den skulle "hives" op ved frynserne, så jeg var nødt til at klippe i fondanten og skjule kanterne med en sløjfe med lange bånd :-) blusen er også fondant med et pyntebånd rundt om skuldrene. Til slut er kjolen drysset med lidt grønt glimmer. 


Halloween

Der skal være Halloweenfest i Tjalfes børnehave og så var jeg klar til at tilbyde at lave en kage og der skal jo lidt tilbehør til :-) Så det blev til en lille heks der laver suppe af orme og børneøjne, hi hi :-) How to do heksen har jeg fundet her og så her jeg givet hende en fin sløjfe om hatten :-)
Der skulle selvfølgelig også græskar til :-)

Et sødt, men også lidt uhyggeligt spøgelse :-)

Den sorte gryde med orme og børneøjne, hi hi :-)
Selve kagen med det hele kommer om et par dage :-)

lørdag den 22. oktober 2011

Festkager

For første gang har jeg lavet en kage til mig selv :-) jeg har altid syntes det er lidt kedeligt at stå og lave kage til mig selv, men lige til i dag skulle det være :-) Så her er den, med alt hvad der hører sig til
på en kage til en kvinde i sin bedste alder :-)
kagebundene er god chokoladekage, med et lag jordbærmousse og et lag baileysmousse imellem og så har jeg stænket bundene med hvid rom :-) en rigtig voksenkage :-)

pynten er hjemmelavet i fondant :-)

onsdag den 19. oktober 2011

Halloween småkager

Så har vi været i køkkenet igen, det er med at finde på lidt forskelligt her i efterårsferien. og i dag kom min veninde og hendes datter på besøg, så jeg havde forberedt dej til udstikkerkager og bagt dem inden de kom, så vi kunne pynte dem i fællesskab. opskriften til kagerne har jeg fundet her og vi pyntede dem med Royal Icing blandet med pasta farver, gul,grøn,blå og rød :-)

Ungerne nød at pynte deres egne kager

Ja ham den lille kunne ikke nære sig for lige at smage på den blå Royal Icing :-)

Tjalfes fine heksehus

Sifs fine kager
hun skulle lige efterligne min "gravsten" med RIP, hun ved ikke hvad det betyder, men synes det var rigtig sjovt at skrive på kagerne også hendes navn på hjertet.

Også Karolines kager med fin pynt
Et lille uddrag af de kager jeg fik lov til at pynte :-)
Det var en rigtig dejlig dag og kagerne smagte rigtig dejligt :-)

tirsdag den 18. oktober 2011

Cake pops

Jeg har længe tænkt på at ville prøve og lave cake pops-kage på pind, så da vi i går var i tivoli til halloween, så jeg at specialkøbmanden havde en bod derinde og skyndte mig at købe pinde og candy melts :-) Så i dag har den stået på hygge i køkkenet, alt imens det har sjask regnet udenfor. Jeg har fået inspiration til mine cake pops fra kageblomsten og himmelske-kager. den egentlige opskrift på dejen er lavet lidt på slum, men cirka således:

Til ca 20 cake pops af 25-30 gr. pr stk.

400 gr. chokoladekagerest (fra fryseren)
jeg delte denne rest i 2 og blandede den ene del op med:
ca 2 dl jordbærmousse.
og den anden del blandet op med
1½ dl 1:1 chokoladeganache
3 tsk rom
Jeg synes dejene blev rigtig gode. tril dejen i kugler og sæt dem på pinde og sæt dem i køleskab i 2-3 timer inden du dypper dem i smeltet candy melts, jeg smeltede dem over vand og blandede 3-4 tsk olie i, et tip fra min veninde kageblomsten som er hardcore til Cake pops :-) du skal pynte dine Cake pops en efter en når du har dyppet dem i candy melts, ellers risikerer du at det størkner inden du er færdig og så hænger pynten ikke fast( det gjorde jeg og så var jeg nødt til at dyppe dem igen :-/ ) og så ellers på køl med dem, indtil de skal spises.

Sif med sine Cake pops, Hr. og Fru Bamse :-)

Og Tjalfe med sine :-)

Når nu vi havde lavet så mange var der jo også en god anledning til at invitere naboen på Cake pops, så Fru nabo og børnene var inde til aften, rigtig hyggeligt.

lørdag den 15. oktober 2011

Figurer i fondant

Det søde resultat af en bamse og elefant efter et meget lærerigt kursus hos kræmmerhuset i Slagelse
d 24-9-2011. Jeg glæder mig allerede til det næste :-)

5 etagers kage

En af mine "gamle" kollegaer skulle bruge en kage til 100 mennesker, så jeg måtte i gang :-) Dette er mit hidtil største kageprojekt. Det tog rigtig lang tid, men det var sjovt :-)
Bundene i alle kagerne er lyse lagkagebunde, der er jordbærmousse og vanilliecreme imellem og så er de smurt op med vanilliefrosting inden de er betrukket med fondant.

Topkagen er udformet som en hat.

Stativet havde min kollega selv skaffet, men det er helt klart noget der står på min ønskeliste :-)